Nieuwe expositie D4E Centrum: Ankes Arte | De 4 Elementen
23667
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23667,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Nieuwe expositie D4E Centrum: Ankes Arte

In het D4E Centrum is vanaf maandag een nieuwe expositie te zien. Onder de naam Ankes Arte maakt Anke Dijkstra Wijnia grote, maar intieme en toegankelijke schilderijen. Een kleine selectie werken siert nu de hal en het restaurant van De 4 Elementen. 

 

Anke Dijkstra Wijnia

Anke is autodidact en heeft diverse schilderlessen gevolgd bij o.a. Hendrik Elings, Tanya van der Woude en Irma kamp (aan de kunstacademie Friesland). Ze is zich naast haar eigen Stylingburo71 in 2015 volledig gaan richten op haar passie het kunstschilderen. Vooral portret en model geven haar voorkeur, waarin zij met haar eigen gevoel de emotie van het model op het doek weet te vertalen. Ze wil vooral het onbekende niet uit de weg gaan en geeft zich over aan het experimentele.

 

Gezichten

“Gezichten van mensen inspireren mij om op geheel eigen wijze een boeiend portret op het doek te schilderen. Mijn werk is Groot maar tegelijk intiem en toegankelijk. Kunst wil ik dichter bij de mens brengen en ze laten genieten van mijn werk. Dan pas is mijn doel bereikt.

 

De ondergrond is voor mij erg belangrijk voor het uiteindelijke portret, ik begin met een opbouw in verschillende lagen acryl en structuur. Hierdoor ontstaat er een diep liggende ondergrond waar ik constant mee aan het experimenteren ben. Met grove vlotte toets en zorgvuldig gekozen kleuren werk ik verder in olieverf en weet ik het karakter van het model met veel gevoel te vertalen in een bijzonder portret.. Telkens weer is het voor mij een prachtige ontdekkingsreis.”

 

De expositie

De expositie is vanaf maandag 30 April 2018 te bewonderen bij De 4 Elementen (Gratis toegang). De 4 Elementen – Groningerstreek 34, 9871PG Stroobos

 

Klik hier voor meer informatie over Ankes Arte.

Date

28 april 2018

Category

D4E Centrum

Share