Deelnemer De 4 Elementen werkplek bij Arriva
23783
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23783,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Martijn werkt als vrijwilliger op de Buurtbus van Arriva

 

Vandaag is het zover.. Martijn* begint met zijn nieuwe baan als buschauffeur bij Arriva. Een dagdeel per week zal hij de route tussen Grootegast – Buitenpost rijden.

 

Vrijwilligerswerk bij Arriva

Martijn is al eens eerder gevraagd om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de organisatie, maar dat leek hem toendertijd niets. De hele week de buurtbus besturen en elke dag meerdere keren dezelfde route rijden.. Nee, dan werkte hij liever bij De 4 Elementen.

 

Oud collega – Ane

Ane en Judith, voormalige deelnemers van het Begeleid Wonen en Werken Traject van De 4 Elementen*, werken al langer op de buurtbus bij Arriva. ‘Het is een leuke, afwisselende baan waarbij je veel verschillende mensen tegenkomt. Dat maakt elke dag uniek’, aldus Ane.

 

Toen het tekort aan vrijwillig personeel te groot werd, vroeg Ane aan Martijn of het hem echt niets leek, buschauffeur zijn op de buurtbus. Martijn besloot op aanraden van zijn ex-collega een kijkje te nemen en liep een ochtend mee. Tot zijn verbazing beviel dat erg goed.

 

Eerste werkdag

Het contact met mensen en het rijden op de bus, die combinatie spreekt Martijn het meest aan. Er werden afspraken gemaakt met Arriva, Martijn werd ingewerkt en inmiddels heeft hij zijn eerste werkdag bij het bedrijf er op zitten.

 

Wil je met Martijn meerijden? Na de zomerstop bestuurt hij iedere donderdag van: 13:00 – 19:00 uur de buurtbus op de route Grootegast-Buitenpost

 

*Deelnemer van het Begeleid Wonen en Werken Traject van De 4 Elementen

*Ane is succesvol uitgestroomd uit het Begeleid Wonen en Werken Traject van De 4 Elementen

 

 

 

Note: In het Begeleid Wonen en Werken Traject van De 4 Elementen worden jongvolwassenen met Autisme, PDD-NOS, ADHD, ADD en/of verstandelijke/psychische problematiek ondersteunt op hun weg naar zelfstandigheid. Werkervaringsplaatsen spelen hier een belangrijke rol in. Naast de werk-/leerplekken op Landgoed De 4 Elementen, waarbij deelnemers een vak leren, kunnen deelnemers (in overleg) buiten het Landgoed aan de slag bij derden. Deelnemers komen zo in een nieuwe sociale groep terecht en leren nieuwe communicatieve vaardigheden. Heeft u een eigen bedrijf en lijkt het u interessant om samen te werken met onze deelnemers? We bespreken graag de mogelijkheden. 

Date

24 juli 2018

Category

Begeleid Wonen & Werken

Share