Deelnemers behalen Certificaat Gastvrijheid | De 4 Elementen
22880
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22880,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Deelnemers behalen Certificaat Gastvrijheid

Bij De 4 Elementen is een gastvrij ontvangst gegarandeerd! Afgelopen vrijdag hebben alle deelnemers van het Begeleid Wonen en Werken Traject en stagiaires van De 4 Elementen de training ‘Gastvrijheid’ met succes afgerond. De training is de eerste van een zestal cursussen op woon- en werkgebied. Gedurende de cursusdagen wordt op dynamische wijze (verdiepend) op bepaalde werkzaamheden ingegaan zoals schilderen en veiligheid op de werkvloer.

 

De trainingen worden gegeven door professionals uit het werkveld. Onze gastheren Dalbéma en Rick beten het spits af met de eerste training over Gastvrijheid.

 

‘Gastvrijheid; naar je beste kunnen, vanuit je hart, een gast oprechte aandacht, veiligheid en comfort bieden.’

 

Er werd actief gediscussieerd over de (toch wel lastige) definitie waarbij de studenten en de deelnemers elkaar goed aanvulden. Hoe zorg je dat iemand zich goed en veilig voelt? Via een rollenspel werden praktijksituaties geoefend. Al snel bleek dat niet alleen wat je zegt maar ook hoe je iets zegt veel verschil kan maken. Naast gesprekstechnieken ging de training ook in op Gedrag, Service, Persoonlijke Verzorging en het Bieden van hulp.

De deelnemers van de training werden individueel geëvalueerd en de prestaties werden beloond met het Certificaat Gastvrijheid. De volgende training heet ‘huishoudkunde’ en wordt gegeven door (Begeleider) Frank en (stagiaire) André. Naast de woon- en werkgerelateerde trainingen nemen de deelnemers eind deze maand ook deel aan een (extern georganiseerde) BHV-training (bedrijfshulpverlening) op het landgoed.

 

De 4 Elementen werkt samen met diverse scholen aan een nieuw onderwijstraject waarbij alle niveaus worden losgelaten. Mensen met diverse achtergronden werken samen aan projecten. Meer informatie over het onderwijsconcept vind je hier.

 

Date

20 maart 2017

Category

Begeleid Wonen & Werken, ReCoMa-Lab

Share