Iedereen een eigen woonruimte - Blog Janny Reitsema | De 4 Elementen
23257
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23257,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Iedereen een eigen woonruimte – Blog Janny Reitsema

Bij De 4 Elementen staat persoonlijke ontwikkeling op de eerste plaats. Daarom vinden wij dat iedereen recht heeft op een eigen woonruimte. Die heb je nodig om je zo zelfstandig mogelijk te kunnen ontwikkelen. 

 

Er zijn verschillende woonruimtes op het landgoed van De 4 Elementen. Zo wonen er deelnemers van het Begeleid Wonen en Werken traject op het water, in een woonark. Andere deelnemers wonen op het landgoed, in een moderne chalet. In de woningen vind je alles wat je nodig hebt: een mooie keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Daarnaast heb je een eigen tuin en een ingebouwde schuur voor bijvoorbeeld je fiets.

 

Belangrijk

Waarom is een eigen woonruimte zo belangrijk? Bij De 4 Elementen streven wij naar een gelijkwaardige maatschappij waaraan iedereen volwaardig kan deelnemen en ieder de kans krijgt om zich te ontwikkelen op een manier die bij hem/haar past. Hierbij hoort de eigen regie en verantwoordelijkheid in huis. De eigen woonruimte biedt leermogelijkheden op weg naar zelfstandigheid. Zelfstandig wonen betekent enerzijds rust en geen invloeden van anderen. Anderzijds kun je altijd bezoek ontvangen in je eigen huis. Na werktijd kies je zelf of je liever op jezelf bent of dat je gebruik maakt van de openbare ruimte waar begeleide groepsmomenten zijn.

 

Voordelen

Een eigen woonruimte op het Landgoed De 4 Elementen heeft volgens mij veel voordelen. Wonen en werken worden bij ons gecombineerd zonder het gevoel te hebben dat je in een woonvoorziening woont. Bovendien is er veel bedrijvigheid op het landgoed zoals een camping, een passantenhaven en het restaurant waardoor er diverse mensen op het terrein komen. De maatschappij komt letterlijk bij ons en er ontstaan ontzettend veel leermogelijkheden, denk aan sociale en werknemersvaardigheden. Als gevolg hiervan ontvangen onze hard werkende deelnemers veel positieve feedback van bezoekers waardoor de eigenwaarde wordt vergroot en het verantwoordelijkheidsgevoel voor de eigen woonomgeving en het werk toeneemt. Je bent immers een deel van het team van De 4 Elementen dat mensen ontvangt en ten dienste is.

 

Een eigen woonruimte op het landgoed van De 4 Elementen betekent privacy en tegelijkertijd de nabijheid van de andere deelnemers. Er heerst een groot gevoel van saamhorigheid, de bewoners zijn er voor elkaar. Op deze manier ontstaat er een fijne sfeer welke een veilig en geborgen gevoel geeft.

 

Wanneer het wonen op het terrein goed zelfstandig gaat wordt gekeken naar doorstroommogelijkheden in het dorp of omgeving. Dit kan dan met begeleiding op afstand met terugval op de faciliteiten die De 4 Elementen op het landgoed biedt.

 

Janny Reitsema, eigenaar van De 4 Elementen, schrijft in haar blogs over haar visie op zorg, regelgeving en belangrijke onderwerpen rondom De 4 Elementen. 

 

Date

16 december 2017

Category

Begeleid Wonen & Werken, Blog

Share