Line-Up Festival 'Voorbij de Grens': Gert Sennema en Westkantstad
23627
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23627,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Gert Sennema en Westkantstad op Festival ‘Voorbij de Grens’

30 Juni 2018 komt al snel dichterbij.. De dag waarop we de verbinding tussen Groningen en Friesland vieren met Theater- en Muziek festival ‘Voorbij de Grens’. De line-up kwam de afgelopen weken in een stroomversnelling. De één na de andere fantastische act meldde zich aan waardoor we zeker zijn van één ding: Het wordt een fantastische dag! Iedere week zetten we een van de acts in het zonnetje. Erg enthousiast zijn we over de muzikanten van deze week. Met trots presenteren we: Gert Sennema en Westkantstad.

 

Gert Sennema en Westkantstad

Westkantstad is een vijfmansformatie rond liedschrijver en kunstenaar Gert Sennema. De blues- en rockachtergrond van de leden is bepalend is voor de sound van deze band. Onder de poëtische teksten in het Westerkwartierse Gronings ligt een stevig gitaargeluid. Zowel de teksten als de composities zijn van eigen hand. Westkantstad klinkt zowel vertrouwd als verrassend, euforisch als melancholisch, maar vooral alsof ze met erg veel plezier op het podium staan.

 

“Onder de poëtische teksten in het Westerkwartierse Gronings ligt een stevig gitaargeluid”

 

Bandleden

De band Westkantstad bestaat uit: Jan Ruiter: bas, Bennie Timmer: gitaar, Sjouke Dijkstra: gitaar en Siemon Terpstra: drums. De band klinkt zeer hecht, met een stevig gitaargeluid vol subtiele nuances. Alle bandleden verzorgen de achtergrondzang bij het rauwe en toch warme stemgeluid van Gert Sennema.

 

5 Mei staan ze op het Bevrijdingsfestival in Groningen, maar 30 Juni 2018 staan ze op de planken van Festival ‘Voorbij de Grens’ op Landgoed De 4 Elementen. Dat mag je niet missen!

 

Het festival ‘Voorbij de grens’ zal ook dit jaar weer in het teken staan van gezelligheid, eten, muziek en dans. En vooral: mensen met elkaar in contact brengen. Groningers, Friezen, camping- en havengasten, mensen – jong & oud- uit de omgeving of van verder weg. Verbinding is het sleutelwoord. Kom je ook? Laat het ons weten via Facebook.

 

Kijk hier voor meer informatie over Festival ‘Voorbij de Grens’ op 30 Juni 2018.

Date

15 mei 2018

Category

Festival

Share