Interview Lieuwe

Sinds drie jaar werkt Lieuwe Helmus (51) bij De 4 Elementen in Stroobos. Als Persoonlijk Begeleider leert hij de deelnemers van het Begeleid Wonen en Werken traject een vak en ondersteunt hij ze bij hun ontwikkeling op persoonlijk en op werkgebied. Dit jaar haalde Lieuwe zijn diploma Maatschappelijke Zorg (mbo, niveau 4). In dit interview (2m41) vertelt Lieuwe wat zijn overstap van 30 jaar bouw naar de zorg hém heeft geleerd.

 

Bij De 4 Elementen stimuleren we de jongvolwassenen in het Begeleid Wonen en Werken Traject hun talent te ontdekken en hieraan te werken. Dit doen we door samen met hen de camping, de passantenhaven en het restaurant te runnen. Door te werken in de horeca, groenvoorziening, bouw, houtbewerking, recreatie & toerisme komen ze er achter wat hen goed ligt. Onze begeleiders, met veelal jarenlange werkervaring in één van deze specifieke vakgebieden, gaan met de jongvolwassenen aan de slag om dat talent verder te ontwikkelen. Volledig meewerken binnen het team en positieve feedback zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Hierdoor zien we de deelnemers van ons Begeleid Wonen en Werken Traject niet alleen groeien in hun vakgebied, ook hun zelfvertrouwen en het zelfstandig werken gaan met sprongen vooruit.

 

Lees meer over het Begeleid Wonen en Werken Traject.

 

De 4 Elementen biedt ook leer- en werkplekken aan mbo- en hbo-studenten (zie vacatures) en aan mensen die willen re-integreren.

Date

30 juni 2017

Category

Begeleid Wonen & Werken, ReCoMa-Lab

Share
No Comments

Post a Comment