Kamperen met Lichamelijke problemen - Interview | Camping De 4 Elementen
23820
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23820,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kamperen met lichamelijke problemen.. Hoe werkt dat? – Interview

Als je gezondheid te wensen over laat, ga je dan nog kamperen? Voor meneer en mevrouw Mulders was hier geen twijfel over mogelijk. ‘Als we ons zouden laten leiden door onze gezondheid, dan zouden we niets meer ondernemen. En achter de geraniums zitten is ook niets’.

 

Gezondheid

Anderhalf jaar geleden onderging meneer Mulders een open hart operatie. Iets waar hij nog steeds van hersteld. De gezondheid van mevrouw Mulders is ook niet wat het geweest is. Ze is gediagnosticeerd met COPD, een longziekte waarbij ademen steeds moeilijker wordt.

 

Maar thuis blijven? Nee. Wat is het nut daarvan? Dus werd ook dit jaar de aanhanger achter de auto geknoopt en reed het stel richting Friesland.

 

Campingplaatsen aan het water

Meneer Mulders had in januari al gereserveerd. Hij zocht op internet naar een camping aan het water, en kwam uit bij Camping De 4 Elementen. ‘We gaan ieder jaar naar een camping met plaatsen aan het water, dat vinden we het mooist’.

 

Visliefhebber

Hij is een visliefhebber, en dus altijd op zoek naar goede visplekken. Het visrijke water van het Van Starkenborghkanaal werd dan ook goed uitgetest. Hij vangt regelmatig iets, dan een paling, dan weer een baars. Mevrouw Mulders geniet ondertussen van een goed boek en het mooie uitzicht over de plezier- en vrachtvaart.

 

Rolstoelvriendelijk landgoed

Door de COPD is mevrouw Mulders snel buiten adem. Met behulp van de fiets en zo nu en dan een rolstoel vindt ze haar weg over het landgoed. Kleine stukjes kan ze lopen, dus dat scheelt. Veel dingen, zoals het krukje in het sanitaire gebouw, waarop ze kan uitrusten als ze het te benauwd krijgt, helpen haar.

 

Verbeteringen

Op ons verzoek testte ze het toiletgebouw met haar rolstoel. Daar kwamen een paar goede tips uit, waar we dankbaar naar geluisterd hebben. De instap van het toiletgebouw hebben we bijvoorbeeld aangepast, zodat het nog makkelijker wordt om met de rolstoel het gebouw te betreden. Zo wordt het landgoed steeds mooier en gebruiksvriendelijker.

 

Begeleid Wonen en Werken

Wat ze vinden van het Begeleid Wonen en Werken Traject? ‘ Leuke toevoeging. De deelnemers zeggen altijd goedendag als ze langslopen, nooit een verkeerd woord, en het is gewoon een goede zaak he’. Last hebben ze er nooit van. ‘Nee, heerlijk die rust hier. En toch gebeurt er altijd wel iets op het landgoed. Heerlijk.’

 

Meneer en mevrouw Mulders, ontzettend leuk dat jullie Camping De 4 Elementen hebben gekozen als basis voor jullie vakantie. We wensen jullie veel gezondheid toe in de toekomst en hopen jullie nogmaals te mogen verwelkomen.

Date

2 augustus 2018

Category

Camping/Haven

Share