Voeding en Diëtetiek docenten volgen ervaringstraining De Keerzijde | De 4 Elementen
23924
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23924,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voeding en Diëtetiek docenten volgen ervaringstraining De Keerzijde

Een groep docenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanze Hogeschool Groningen kwamen gisteren naar De 4 Elementen voor een ervaringstraining van De Keerzijde. Dé training die iedere zorgverlener zou moeten volgen. Een training waarin je gedurende een middag alle regie uit handen geeft en ervaart hoe het is om hulpbehoevend te zijn. Maar wat heeft voeding en diëtetiek te maken met zorg? En waarom volgden ze een training bij de Keerzijde? 

 

De groep bestond uit docenten die in de basis allemaal een andere professie hebben zoals psycholoog, voedingsdeskundige en diëtist. Geen zorgverleners dus, maar wél mensen die regelmatig met mensen met een hulpvraag in aanraking komen. Als diëtiste in een bejaardentehuis bijvoorbeeld. Een van die docenten, Mariam, opperde het idee om de training te volgen.

 

Mariam werkt vanuit de Hanze Hogeschool samen met De 4 Elementen aan een vernieuwend onderwijsconcept. Daar kwam ze in aanraking met de trainingen van de Keerzijde. ‘Een ervaring die je meer leert dan een opleiding in de zorg.’ Dat wilde ze ondervinden. Enerzijds om te ondervinden of het een toevoeging is voor de huidige zorg opleidingen. Aan de andere kant om zelf te ontdekken hoe het is om de regie uit handen te geven én hoe ze dit in haar werk kan toepassen.

 

Een bijzondere ervaring. Zodra de training begint voel je dat je anders wordt benaderd en behandeld. Je wordt betuttelend aangesproken, er wordt op dingen gelet waar je normaal niet bij stil staat (‘Wel goed kauwen hoor, want anders gaat het weer mis he’). Natuurlijk overdrijven de trainers, maar na een paar minuten merk je al hoeveel effect het op je heeft. Na de training ben je of heel druk, of compleet uitgeput. Maar je bent je ook bewust van de dingen die je kunt veranderen in de praktijk. En die kleine verandering maakt uit eindelijk het grootste verschil.

 

Docenten van Voeding en Diëtetiek, leuk dat jullie er waren! We hopen dat jullie met een positief gevoel op de training terug kijken en het zien als een waardevolle toevoeging op de huidige zorg opleidingen.

Date

9 november 2018

Category

D4E Centrum, De Keerzijde

Share