Voorproefje Festival ‘Voorbij de grens’ op 26 augustus

 

Met deze ‘preview’ presenteren wij alvast een deel van het programma van festival ‘Voorbij de grens’. Op zaterdag 26 augustus a.s. van 15:00 – 23:00 uur vindt de eerste editie plaats van dit grensoverschrijdende muziek- en theaterfestival. Op landgoed De 4 Elementen in Stroobos kun je genieten van diverse acts die in het teken staan van ‘Voorbij de grens’. De verbinding tussen Groningen en Friesland staat centraal, maar misschien kijk je na een bezoek aan dit festival ook wel verder dan jouw eigen, persoonlijke grens. Laat je verrassen!

 

 

Moti Rymarczuk

Niemand minder dan troubadour Moti Rymarczuk, de straatmuzikant van Groningen, komt ons verblijden met een optreden. Moti is in Rusland geboren en in Israėl opgegroeid. Sinds 1981 speelt hij op diverse locaties zijn popliedjes, in het Winkelcentrum Paddepoel, bij de Hema en op de Vismarkt.. en zaterdag 26 augustus tijdens Voorbij de grens op ons Landgoed De 4 Elementen! Deze Groningse legende mag je zeker niet missen!

 

 

 

Ali en Din

Ali en Din zijn met vakantie bij De 4 Elementen aan de Dijk! Ze brengen de Brabantse gezelligheid naar Stroobos. Voor jou de plek om even bij te komen van al het feestgedruis. Kom lekker een bakske koffie doen met Ali bij de caravan, een goed gesprek met een vleugje tegelwijsheid gegarandeerd! Je mag zelfs je eigen tegeltje maken. Schuif gewoon lekker aan, er is plek genoeg! Onze Din schudt de spreuken zo uit zijn mouw. Kom vooral langs als je iets bijzonders te vieren hebt. Krijg een tegeltje voor thuis met jouw persoonlijke spreuk. Mooi toch? Want zoals Ali altijd zegt: “hedde water, dan hedde koffie.”

 

 

 

Adri de Boer

In een feestelijk jubileumprogramma zet troubadour Adri de Boer tientallen prachtige liedjes van bekende artiesten volledig naar zijn hand. In een ruime selectie met songs van artiesten zoals Lou Reed, The Beatles, James Taylor, Adele, Venice, Te Lou, De Dijk en Jules de Corte geeft de zanger uit Lippenhuizen een staalkaart van zijn eigen veelkleurige muzikale ontwikkeling.

Het thema van Adri zijn jubileumprogramma, ‘Oer de grins’ (Voorbij de grens) sluit prachtig aan bij ons festival! Met ‘Oer de Grins’ toert Adri na de vakantie door de provincie. Natuurlijk klinken in deze voorstelling ook de songs van Adri’s muzikale inspiratiebronnen zoals James Taylor, Ralph Mc Tell, John Denver, Daniel Loheus, Allison Kraus en Cornelis Vreeswijk, in een wereldreis gevuld met  muzikale toppen.

 

 

Wietse Helmholt

Onder het motto ‘Ontdek je Talent’ heeft ons teamlid Wietse Helmholt van De 4 Elementen net ontdekt dat hij prachtige gedichten kan schrijven. Hij was altijd al bezig met woorden, tekst en rijm, maar sinds een paar weken zet hij zijn gedachten concreet op papier. Voor hem een manier om zijn verleden een plaats te geven en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. Tijdens ons festival ‘Voorbij de grens’ zal Wietse zijn gedichten ten gehore brengen.

 

 

 

Wat Oars

Met Geert van der Meer (zang & gitaar), Kees Schriemer (zang, gitaar & mandoline) en Rob ter Horst (zang, bas , gitaar & keyboard) hebben we een veelzijdig en gezellig gezelschap in huis gehaald! Deze drie muzikanten hebben in de afgelopen tijd een heel gevarieerd repertoire opgebouwd bestaande uit country en popsongs uit de jaren ’60 – ’70, afgewisseld met Friese en Groningse liederen.

 


De Beu

Het was een gevaarlijk wezen. Als je ‘s avonds te dicht bij het veen kwam, nam het je mee en zag niemand je ooit meer terug. Men noemde het wezen De Beu. De Beu was een boeman en een boeman is leerzaam. Hij leert je wat gevaarlijke plekken zijn, zoals een veen bij nacht. De Beu is de wijsheid van het veen. De Beu komt terug.

 

Oude verhalen vertellen over een griezelig wezen, dat leefde in venen en moerassen. De Beu is een personage van Edo Pronk, gebaseerd op kleine bangmaakverhaaltjes, o.a. uit de Stellingwerven.

 

 

 

Lachyoga workshop

‘Een (glim)lach is de kortste weg naar de ander.’ Dit is één van de tips van lachcoach Harriët van Ellen voor een vrolijke dag. De Lachyoga workshop is ontwikkeld door een arts uit India, Dr. Madan Kartaria. Hij heeft zich verdiept in het effect van de lach op de gezondheid van mensen. Harriët laat zien hoe je met lachyoga de verbinding tussen mensen kan versterken.

 

 

 

 

Vrijstaat De Stellingen

De Vrije Natie der Stellingwerven zal na ongeveer 500 jaar weer herrijzen onder de naam ‘Vrijstaat de Stellingen’. Zo’n vijf eeuwen geleden waren de Stellingwerven een onafhankelijke vrijstaat met een eigen taal en met als president drie ‘Stellingen’. Deze stellingen krijgen de hoofdrol bij het uitroepen van de staat.

 

Door middel van de unieke gezamenlijke geschiedenis van de Stellingwerven hoopt de vrijstaatsgroep onderlinge verbondenheid te creëren en Stellingwerf te promoten. Op het festival Voorbij de grens stelt Vrijstaat De Stellingen zich op ludieke wijze voor. Iedereen is welkom bij het uitroepen van deze ‘staat met een knipoog’.

 

Mick & Sugar
Een muzikale straatact met een schat aan leuke en vergeten liedjes. Mick & Sugar treden interactief tussen het publiek op en zoeken voor iedereen persoonlijk een vrolijk of romantisch nummer. Dat leidt natuurlijk tot grappige situaties! Het ene moment zingen de mensen spontaan mee met hun nostalgische liedjes, het andere moment geniet men van een prachtige song en dan is het weer lachen om de grappige, cabareteske manier waarop tussen het publiek wordt opgetreden.

Een verassend duo dat landelijk al heel wat festivals (o.a. Oerol Festival, UITmarkt/UITfestival, ZomerZinnen Literair Festival) en andere feesten van groot tot klein heeft opgefleurd.

 

We hopen dat dit voorproefje je inspireert om het festival te bezoeken. Het is voor jong en oud, Groningers, Friezen, andere provinciebewoners, mensen van ver weg en dichtbij, kortom: voor iedereen!

 

Landgoed De 4 Elementen doet op 26 augustus ook mee aan het bloggersevent om De Friese Wouden meer op de kaart te zetten. Het weekend van 25, 26 en 27 augustus 2017 komen twaalf wandel-, fiets- en cultuurjournalisten naar het gebied. Eén van deze journalisten (of blogger) bezoekt ons landgoed en met het festival op die dag zullen we deze blogger ook uitdagen verder te kijken dan de provinciale grens.

 

Momenteel zijn we met diverse theatergroepen en artiesten nog in gesprek. We verwachten gauw meer namen en leuke acts aan het programma toe te kunnen voegen. Voor de afsluiting van het festival zijn we nog op zoek naar een leuke band/muzikanten! We komen graag met je in contact!

 

Toegang tot het festival is gratis! Overnachten op het landgoed is mogelijk, kijk bij onze camping en passantenhaven.

 

Blijf op de hoogte via Social media!

Date

15 juni 2017

Category

Begeleid Wonen & Werken, Camping/Haven, D4E Centrum

Share
No Comments

Post a Comment