Introductie – Blog Janny Reitsema

De 4 Elementen bestaat inmiddels vijf jaar. Als ik om me heen kijk ben ik blij en trots dat we in deze korte tijd zo’n prettige en veilige plek hebben kunnen bouwen. Een veilige haven voor onze deelnemers en een rustige, inspirerende plek voor onze gasten.

Een tijd geleden vroeg een campinggast of ik van tevoren had verwacht dat het project zó mooi zou worden? Ja, absoluut. Na een aantal persoonlijke en zakelijke gebeurtenissen vond ik het genoeg, er moest iets veranderen in de zorg. In één nacht stond het plan op papier. Ik zag alles al voor me; hoe deelnemers zouden wonen en wat ze zouden leren, maar vooral hoe we méér konden zijn dan slechts de volgende zorginstelling. Samenwerken vormde voor mij het antwoord op veel maatschappelijke vraagstukken. Waarom zou je dingen kaderen als combinaties juist kansen vormen? Met één budget meerdere doelen behalen bijvoorbeeld, daarin zag (en zie!) ik zoveel onbenutte mogelijkheden.

Inmiddels wordt er steeds vaker gevraagd naar mijn drijfveren achter De 4 Elementen, mijn visie op zorg en mijn zakelijke doelen. Ik kan mijn ideeën inmiddels uitleggen vanuit drie uitgangspunten: Privé ervaringen, dienstverlening en ondernemerschap in de zorg. Gezien de vele vragen omtrent De 4 Elementen en de interesse in zorgzaken wil ik vragen over De 4 Elementen en onderwerpen omtrent zorg en ondernemerschap behandelen aan de hand van een twaalftal blogitems.

Naast onderwerpen waar ik zelf graag het licht op wil werpen sta ik ook open voor vragen omtrent bovenstaande onderwerpen, welke in brede zin geïnterpreteerd kunnen worden. Zo vroeg een gast van De 4 Elementen mij laatst waarom onze groep voornamelijk uit mensen met Autisme bestaat en waarom deze mensen werken op het landgoed (i.p.v. de gebruikelijke dagbesteding). Vragen kunnen ook gaan over tegenslagen die ik heb ervaren tijdens dit project of over het starten van een eigen zorg-project.

Uw input is dan ook van harte welkom. U kunt vragen stellen en onderwerpen insturen via mail (info@de4elementen.nl) of reageren in onderstaand reactieveld. Ik zal uw vraag/onderwerp proberen mee te nemen in een volgend blogitem of desgewenst persoonlijk beantwoorden.

Graag tot ziens,

Janny Reitsema

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy