Zorg

Begeleid werken traject

Deelnemers van het Begeleid Werken traject werken doordeweeks (enkele dagen) bij De 4 Elementen. Soms op het landgoed, soms op locatie in de nabije omgeving van Stroobos. 

De 4 Elementen biedt begeleiding bij wonen en werken voor mensen v.a. 16 jaar*. De meeste deelnemers van onze zorgtrajecten hebben een vorm van autisme, AD(H)D en/of een licht verstandelijke of psychische beperking. Op basis van jouw hulpvraag maken we een passend begeleidingsplan, maar in de groep ben je ‘gewoon’ jezelf. Een collega, teamlid en vriend.

Ons team bestaat uit deelnemers van de zorgtrajecten, begeleiders, coaches, vrijwilligers, mensen die re-integreren en studenten. Allemaal mensen met een andere achtergrond, leeftijd en (leer)doelen. Iedereen is gelijk. Zo leren we samen; van én met elkaar.

 

*Mensen tot 18 jaar kunnen bij De 4 Elementen enkel in onderaannemerschap dagbesteding volgen.

Iedereen heeft talenten; dingen waar je heel goed in bent en die je heel leuk vindt om te doen. Binnen het Begeleid Werken traject ontdekken en ontwikkelen we die talenten.

Deze ontwikkeling vindt plaats binnen Praktijk Academie De 4 Elementen. Dit is een vernieuwende leeromgeving waarbinnen in de praktijk een vak wordt geleerd onder leiding van professionals. Voor behaalde vaardigheden krijg je een stempel in je D4E paspoort. Met dit paspoort (een soort diploma) kun je laten zien wat je hebt gedaan en hoe je dat hebt gedaan.

Lees meer over de Praktijk Academie

Vanuit Praktijk Academie De 4 Elementen zijn deelnemers van het Begeleid Werken traject werkzaam in diverse diensten. Voorbeelden zijn:

 • Groenvoorziening
 • Houtbewerking
 • Bouw
 • Horeca
 • Lassen
 • Schilderen
 • Facilitaire dienst
 • Magazijn/Inkoop
 • Recreatie (camping en haven)

Als je nog niet weet wat je leuk vindt, dan kom je daar dus snel genoeg achter.

Alle deelnemers krijgen een begeleider die hen ondersteunt tijdens het werken. Wat je al kunt wordt in kaart gebracht en door de begeleider (een professional) erkent. Wat je nog niet kunt wordt samen opgepakt. Dit zijn vaardigheden op het gebied van de branche waarin je werkt, maar ook sociale- en werknemersvaardigheden.

Zo leer je steeds meer, op jouw manier en binnen een tijdsbestek die bij jou past. Je begeleider ondersteunt je binnen het traject. Je kunt bij hem terecht met vragen en/of problemen.

Als team hebben we ontzettend veel lol. Daarnaast werken we hard en leren we veel van elkaar. Daarom vinden we het belangrijk dat nieuwe collega’s goed in ons team passen. Dit betekent dat jij:

 • Je graag wilt ontwikkelen
 • Open staat voor tips en instructies aanneemt
 • Zin hebt om aan de slag te gaan

Lijkt het je leuk om bij ons een vak te leren of wil je meer informatie?

Neem contact op

– Diverse leer-/werkplekken (Dagbesteding)

Dagbesteding bij De 4 Elementen kan gefinancierd worden met PGB en ZiN (WMO, WLZ v.a. VG4, WLZ ggz). Dagbesteding kan ook particulier worden afgenomen. De kosten hiervan zijn €60 per dagdeel, van ma t/m vr.

In overleg is vervoer mogelijk.

Begeleiding op onder meer

De 8 leefgebieden

Ontwikkeling en begeleiding vindt plaats op basis ‘De 8 Leefgebieden. Acht gebieden die samen de basis vormen voor zelfstandigheid. 

Vormgeven van relaties

Op goede wijze omgaan met gezin (van herkomst), partnerrelaties en vrienden.

Participeren in onderwijs of werk

Kennis en vaardigheden opdoen, beroep uit kunnen oefenen en keuzes maken t.a.v. werk.

Invulling van vrije tijd

Het ondernemen van activiteiten en het zinvol doorbrengen van tijd waarin geen verplichtingen zijn.

Creëren en onderhouden van een eigen woon- en leefsituatie

Een plek creëren waar jij je thuis voelt en deze onderhouden. In goede harmonie omgaan met buren en/of mede-bewoners.

Omgaan met autoriteiten en instanties

Accepteren dat er instanties en personen zijn die instructies kunnen geven die je moet opvolgen.

Zorg dragen voor gezondheid en uiterlijke verzorging

Werken aan een goede lichamelijke conditie, gezonde voeding en het vermijden van overmatige risico’s zoals alcohol en drugs.

Opbouwen en onderhouden van sociale contacten

Contacten leggen en onderhouden, oog hebben voor wat contacten op kunnen leveren, openstellen voor vriendschap. Leren vertrouwen.

Vormgeven aan intimiteit en seksualiteit

Ontdekken wat mogelijkheden en wensen zijn in intieme relaties.

Aanmelden voor een zorgtraject? 

Leuk dat je onderdeel van ons team wilt worden! Download op de contactpagina het aanmeldformulier en stuur het ingevuld terug via het contactformulier of naar info@de4elementen.nl

Contact