Zorg

Ambulante Begeleiding

Deelnemers die Ambulant begeleid worden wonen zelfstandig in een woning nabij De 4 Elementen en krijgen ondersteuning op maat, bijvoorbeeld bij financiële zaken of de huishouding.

Ambulante begeleiding is voor mensen die zelfstandig kunnen en willen wonen maar graag nog enige ondersteuning ontvangen op bepaalde gebieden.

Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij:

  • Financiële zaken
  • Huishouden
  • Het onderhouden van sociale contacten
  • Boodschappen en/of koken
  • of een specifieke hulpvraag

Deelnemers die Ambulant wonen blijven onderdeel van Team De 4 Elementen, hoewel de aanwezigheid op het landgoed per persoon verschilt.

Iedere deelnemer krijgt een aanspreekpunt. Dit is iemand die samen met jou kijkt naar de toekomst, maar ook naar hoe het nu met je gaat. Samen worden doelen en plannen gemaakt. Dit zijn bijvoorbeeld doelen op gebied van wonen, werken, financiën of sociale contacten. Het hoofddoel is altijd het vergroten van de zelfstandigheid.

Een aanspreekpunt is een vertrouwenspersoon. Iemand om op terug te vallen en een klankbord bij iedere vraag. Samen wordt een sterk team gevormd.

Deelnemers wonen zelfstandig in een woning in de omgeving van De 4 Elementen (tot 25 km van Stroobos). Op gezette afspraken komt de Persoonlijk Begeleider langs om ondersteuning te bieden waar dat nodig is.

Het kan zijn dat je een baan hebt, vrijwilligerswerk doet of op een andere manier actief bent. Mocht dit niet zo zijn en heb je wel de behoefte om te werken en/of je te ontwikkelen dan kun je deelnemen aan het Begeleid Werken Traject van De 4 Elementen.

Onder begeleiding van professionals leer je binnen een bepaalde dienst een vak. Je werkt samen met een vast team en krijgt de kans om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Meer informatie over Begeleid Werken

De mate waarin deelnemers die Ambulant wonen aanwezig zijn op Landgoed De 4 Elementen verschilt per persoon. De een komt langs voor de koffiemomenten, de ander eet gezellig mee en een derde werkt mee via het Begeleid Werken traject.

Ook zijn er deelnemers die dusdanig zelfstandig zijn dat ze alleen op De 4 Elementen komen voor officiële zaken en verder alleen met hun Persoonlijk Begeleider contact hebben.

Van tevoren spreken we, op basis van (leer)doelen, af in hoeverre een deelnemer meedoet met groepsmomenten.

We vinden het ontzettend leuk om nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen. Wel vinden we het belangrijk dat Ambulante Begeleiding van De 4 Elementen bij je past.

Wij helpen je graag verder maar om dat te kunnen doen verwachten we van jou dat jij:

  • Je graag wilt ontwikkelen
  • Open staat voor tips en instructies aanneemt
  • Wilt welken aan je leerdoelen

Lijkt het je leuk om samen te werken en/of wil je meer informatie?

Neem contact op

Aanmelden voor een zorgtraject? 

Leuk dat je onderdeel van ons team wilt worden! Download op de contactpagina het aanmeldformulier en stuur het ingevuld terug via het contactformulier of naar info@de4elementen.nl

Contact