Zorg

Crisisopvang

Wanneer je niet langer op je huidige woonplek kunt wonen en met spoed een andere plaats zoekt, dan biedt de crisisopvang van De 4 Elementen uitkomst. Hier vind je een veilige plek om tot rust te komen en plannen voor de toekomst te maken.

Mensen v.a. 16 jaar met een hulpvraag die door bepaalde redenen niet langer op hun woonplek kunnen blijven wonen.

De 4 Elementen heeft twee woonlocaties: Stroobos (Friesland) en Visvliet (Groningen).

In Stroobos wonen onze deelnemers zelfstandig (met ondersteuning) in een chalet of woonark. Deze woningen hebben allemaal een eigen keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer.

Dit is een veilige omgeving om je in terug te trekken maar ook om familie of vrienden in te ontvangen. Dit heeft veel voordelen, maar vraagt ook veel verantwoordelijkheid.

In Visvliet bootsen we een gezinssituatie na. Iedereen heeft een eigen kamer en faciliteiten worden gedeeld. Ons woonhuis heeft een gezellige woonkern. Er is altijd iemand aanwezig om op terug te vallen.

Hoewel iedereen een eigen woonruimte heeft, vinden er dagelijks groepsmomenten plaats. Als je niet zelfstandig kunt koken eet je bijvoorbeeld mee in de groep. Daarnaast wordt op werkdagen gezamenlijk koffiepauze gehouden en is er voor de liefhebber de mogelijkheid om te sporten.

Regelmatig wordt er een groepsactiviteit georganiseerd in het weekend. Dan gaan we met elkaar iets leuks doen.

Bij De 4 Elementen heerst een werkcultuur. Iedereen leert, van en met elkaar. Op basis van jouw situatie kijken we naar de beste indeling van jouw dag.

Lees meer over de Praktijk Academie

– Op dit moment zijn alle crisisplaatsen bezet

 

Wij kunnen weinig zeggen over de lengte van de wachtlijst. Wij willen u vragen om, bij interesse, contact met ons op te nemen over het meest recente aanbod.

Aanmelden voor een crisisplaats? 

Download op de contactpagina het aanmeldformulier en stuur het ingevuld terug via het contactformulier of naar info@de4elementen.nl

Contact