Tijdens je vakantie bijdragen aan de ontwikkeling van een ander – Interview

Anouk en Christiaan (beide eind 20) kwamen naar Camping De 4 Elementen voor de rust, vrijheid en centrale ligging. Eenmaal hier werden ze verrast door het innovatieve concept van De 4 Elementen. Terwijl je vakantie viert bijdragen aan de ontwikkeling van een ander, dat is nieuw.

ACSI Klein & Fijn Kamperen

‘De rust, kleinschaligheid en de centrale ligging, dat bevalt ons goed’. Het stel zocht naar een camping aan het water. In eerste instantie ergens in Zeeland, maar dat was allemaal volgeboekt. En dan kijk je verder. In de Klein & Fijn categorie van ACSI viel Camping De 4 Elementen op. Gunstig gelegen tussen twee steden, genoeg te ontdekken en geen last van het ‘sociale gedrag’ van grote campings.

Interview met gasten van Camping De 4 Elementen in Stroobos, Friesland
Begeleid Wonen en Werken

Toen ze aankwamen ontdekten ze dat De 4 Elementen veel meer biedt dan alleen een camping. Het Begeleid Wonen en Werken traject, maar ook alle innovatieve ideeën en plannen maken dit tot een bijzondere plek. ‘De 4 Elementen komt over als een soort mini-samenleving. Een goede afspiegeling van wat we in de maatschappij ook allemaal tegenkomen.’

Maatschappelijke winst

De manier waarop de camping met de deelnemers van het Begeleid Wonen en Werken traject gerund is bijzonder. Je ziet de maatschappelijke winst. De diensten vormen werk- en leerplekken, dus bij het afnemen van een dienst geef je de deelnemers een kans om zich verder te ontwikkelen.

‘We hebben de camping niet bewust gekozen vanwege het Begeleid Wonen Aspect. We ontdekken nu dat we ook op vakantie van waarde zijn en anderen zien die waarde toevoegen aan het geheel. We gaan nu vaker een vergelijkbare vakantieplek zoeken en anderen dit aanraden, zeer inspirerend!’.

Maatschappelijk bijdragen tijdens je vakantie bij Camping De 4 Elementen in Friesland
Groots entree

Het directe resultaat van de werkplekken is een prachtig landgoed met een groots entree: ’Op het industrieterrein opent de grote, boom-vormige hek langzaam, waarna je over een lange oprijlaan de grens oversteekt naar een groen landgoed. Je vraagt je telkens af waar je dan weer terecht komt.’

Kamperen met de Caravan

En dan kan de vakantie beginnen. Christiaan is er mee opgegroeid, met de tent op vakantie. Maar ‘dat gedoe met zo’n tent’, daar is Anouk minder fan van. De middenweg vonden ze in de caravan van Christiaans vader, die ze mee mochten op vakantie. Het comfort van een huisje, maar het buitenleven van een tent.

Begeleid werken en dagbesteding op Camping De 4 Elementen in Stroobos (Friesland)
Activiteiten in de omgeving

Met Camping De 4 Elementen als basisplaats gaan ze er regelmatig op uit. Er is zoveel te doen in de omgeving. Zo hebben ze met het openbaar vervoer Leeuwarden bezocht*. Er zijn op het moment veel activiteiten vanwege de Culturele Hoofdstad 2018. Ook hebben ze de omgeving op de fiets verkend. Veenklooster, een klein dorpje, vinden ze een echte aanrader. De rust en stilte die je daar ervaart is ongekend. Verder nog op het programma: Kanoën, Citytrippen in Groningen en misschien wadlopen.

Anouk en Christiaan, hartelijk dank voor het openhartige gesprek en jullie enthousiasme. We wensen jullie nog een fijne vakantie, en hopen jullie in de toekomst weer een keer te mogen verwelkomen.

*Gasten van Camping De 4 Elementen mogen dit seizoen een dag gratis reizen met het Openbaar Vervoer in Friesland. Vraag voor meer informatie een van onze medewerkers.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy