Jankobus Seunnenga (Kobus gaat naar Appelscha) | Festival 'Voorbij de Grens'
23624
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23624,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_header_set_inside,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Jankobus Seunnenga speelt op Festival ‘Voorbij de Grens’

30 Juni 2018 vindt de tweede editie van Festival ‘Voorbij de Grens’ plaats op Landgoed De 4 Elementen in Stroobos. Tijdens dit gratis festival vieren we de verbinding tussen de twee Noordelijke provincies van Nederland: Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen genieten van muziek, workshops, performances en meer. Elke week zetten we één van de acts in het zonnetje. Deze week presenteren we met trots: Jankobus Seunnenga.

 

‘Wat is er mooier, dan de denkwereld van een Fries, vertolkt door een andere Fries?’

 

Jankobus Seunnenga

Jankobus Seunnenga is bekend geworden met de band ‘Kobus gaat naar Appelscha’, door OOR betiteld als ‘de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad’. Later vormde hij samen met Sytse Haime het markante en succesvolle A.D.H.D. Country-Folkduo Pigmeat. 

 

 

Simon Vestdijk

In 2009 gooide Jankobus het over een ander boeg en besloot solo verder te gaan. Hij werd geïnspireerd door de gedichten van Simon Vestdijk, geboren in Harlingen en gevormd door zijn jeugd in Friesland. Tachtig jaar na het verschijnen van zijn dichtbundel ‘Fabels met Kleurkrijt’ zette Jankobus de bundel op toon, waardoor er een bijzondere vertaling is ontstaan.

 

Tijdens zijn optredens strijden ontroerende ernst en absurdistische kolder afwisselend om voorrang. Wat is er mooier, dan de denkwereld van een Fries, vertolkt door een andere Fries? Een bijzonder spektakel dat niet snel vergeten zal worden.

 

Het festival ‘Voorbij de grens’ zal ook dit jaar weer in het teken staan van gezelligheid, eten, muziek en dans. En vooral: mensen met elkaar in contact brengen. Groningers, Friezen, camping- en havengasten, mensen – jong & oud- uit de omgeving of van verder weg. Verbinding is het sleutelwoord. Kom je ook? Laat het ons weten via Facebook.

 

Klik hier voor meer informatie over Festival ‘Voorbij de Grens’ op 30 juni 2018.

Date

24 april 2018

Category

Festival

Share