Jankobus Seunnenga op Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Groningen / Friesland

Jankobus Seunnenga op Festival Voorbij de Grens

Na het succes van vorig jaar zijn we ontzettend trots om deze ‘poëet en droogkloot’ weer te mogen ontvangen. Een man die zijn voetafdruk in de Nederlandse muziek heeft achtergelaten en al vele prachtige werken op zijn naam heeft staan. Wij presenteren: Jankobus Seunnenga!

Jankobus Seunnenga is voor velen een begrip. Op de 2e editie van Festival Voorbij de Grens toverde hij met zijn bijzondere en vaak grappige nummers een glimlach op ieders gezicht. Als we kijken naar wat hij allemaal heeft neergezet is dat geen wonder. Een klein overzicht. Jankobus:

  • verwierf bekendheid door het Folkduo Pigmeat en de band ‘Kobus gaat naar Appelscha’, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad
  • won in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’
  • werd in januari 2019 benoemd tot streekdichter van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân
  • stond in 2016 voor de 6e keer op Lowlands
  • ging in 2009 solo en schreef sindsdien een aantal zeer goed ontvangen cd’s

Zoals een krant al schreef: ‘Seunnenga blijft zowel live als op cd onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim’. Live zie je dat ook in de variatie van optreden. De ene keer staat hij met een 12-mans blaasorkest te spelen, het volgende optreden is solo in een huiskamer.

Het Dagblad van het Noorden schreef naar aanleiding van een optreden: ‘In Seunnenga valt een Drs. P.-achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van onroerend-absurdistische liedjes’. Maar hoe je dat precies moet interpreteren als je niet bekend bent met zijn muziek en/of optredens? Dat is lastig. Simpelweg komen en ervaren dus. Wij hebben er zin in.

Klik hier voor het hele programma en meer informatie over het festival.

Festival ‘Voorbij de Grens’ wordt jaarlijks georganiseerd om de verbinding tussen Groningen en Friesland te vieren. Met een divers muzikaal programma, bijzondere acts, en huisgemaakte gerechten is Festival ‘Voorbij de Grens’ telkens een succes.

Tijdens het festival werd intensief samengewerkt door het team van deelnemers, begeleiders, studenten en vrijwilligers om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Veel vakgebieden waar De 4 Elementen dagelijks in werkt, komen tijdens deze dag volop aan de orde. Klik hier voor meer informatie over De 4 Elementen.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy