Te koop: Huis- en handgemaakte tuinset

Met oog op de lente heeft ons timmerteam een prachtige tuinset ontwikkeld. Twee stoelen en een bijzettafel (ook los verkrijgbaar) met een ingenieus ontwerp; sterk door eenvoud. Een heerlijke set om de komende lente- en zomermaanden van (en op) te genieten.

Onder leiding van professional Ronnie worden in de werkschuur de mooiste producten vervaardigd. De tuinset is hier het meest recente voorbeeld van. Een robuuste, handgemaakte houten set die ook nog eens gemakkelijk op te bergen is.

‘Een tuinset moet niet alleen lekker zitten maar ook tegen een stootje kunnen en praktisch zijn. Allemaal zaken waar we rekening mee hebben gehouden.’ aldus begeleider Ronnie. Het resultaat is een stevige set waar we (na uitgebreid testen) van kunnen zeggen dat hij niet alleen mooi en sterk is maar ook héérlijk zit!

Het ontwerp is echter niet het enige waar Ronnie over na heeft gedacht. Om iedereen de mogelijkheid te kunnen geven om mee te doen en zich te kunnen ontwikkelen maar ook de kwaliteit en veiligheid te waarborgen heeft hij een indrukwekkende ‘leer-/productielijn’ opgezet.

‘Iedereen, dat wil zeggen onze deelnemers van het begeleid werken traject, stagiaires en mensen die re-integreren, komen in de werkschuur om te leren. De meeste van hen hebben geen ervaring met gereedschap en beginnen hier dus echt bij het begin. De leerlijn moet dus voor iedereen toegankelijk zijn’

Om dat mogelijk te maken heeft Ronnie mallen gemaakt. Hiermee kan het hout maar op een manier bewerkt worden. Op deze manier worden fouten beperkt maar krijgen de timmerlieden in spé wel gevoel bij het gereedschap. Daarnaast leren ze meer over de te gebruiken veiligheidsmiddelen en de terminologie.

Door deze manier van (leren door te) werken kunnen deelnemers zelfstandig (met ondersteuning) kwalitatief goede producten produceren. Dat werkt motiverend. Deelnemers krijgen stapje voor stapje meer kennis en vaardigheden waarna ze anderen verder helpen en/of werken aan moeilijkere projecten.

De tuinset kan naar wens worden afgewerkt met beits of een kleur verf naar keuze en zijn in beperkte oplage te koop in onze winkel aan de Groningerstreek 34 in Stroobos. Op aanvraag kan de set gemaakt worden, hierop zit een levertijd van 10 werkdagen. Bestellen kan via info@de4elementen.nl of 0512-712400

 

Set (2 stoelen en bijzettafel) – €115,95

Stoel – €54,95

Bijzettafel – €24,95

 

Afwerking met verf/beits – €4,95 per meubelstuk

Begeleid werken bij De 4 Elementen in Friesland
Mensen met autisme maken tuinset in begeleid werken traject
Speciaal productieproces bij begeleid werken van De 4 Elementen
Begeleid Werken bij De 4 Elementen
Producten maken tijdens begeleid werken bij De 4 Elementen
Zinvolle dagbesteding bij De 4 Elementen in Groningen en Friesland
De 4 Elementen beste zorginstelling in Friesland
Speciaal productieproces voor mensen met autisme
Begeleid werken bij De 4 Elementen in Friesland

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy