Kunstschilder Frans Hage exposeert met unieke selectie werken bij De 4 Elementen in Stroobos

Expositie van Frans Hage in het D4E Centrum

Ons D4E Centrum (multifunctionele gebouw) is een podium voor regionaal talent. Ieder kwartaal is er een nieuwe tentoonstelling te zien. Vanaf maandag 3 juni is de expositie ‘Het Fries en Groninger landschap’ te bewonderen van kunstenaar Frans Hage.

Frans Hage is een beeldend kunstenaar en docent. Hij verzorgt al vele jaren teken- en schildercursussen bij Stichting Welzijn Bedum. Bij het Zonnehuis in Zuidhorn werkt hij met mensen met lichamelijke beperkingen.

Eerder was het werk van Frans Hage al te zien bij De 4 Elementen in de tentoonstelling ‘AutoArt’ dat bestond uit een selectie olieverfschilderijen waarin een van zijn passies, oldtimers, een grote rol spelen.

Deze expositie laat een heel andere kant van Frans Hage zien. Een selectie ‘plein-air’ werken van het Groninger en Friese landschap. Frans Hage trok op zijn All Terrain Bike de landerijen in, gewapend met een schetsboek en pastelkrijt. Hij stopte op willekeurige plekken in het landschap en trachtte de impressie op papier te zetten.

Iedere keer leverde het weer verrassende resultaten op. Soms met een blik op het verleden. Lege vergezichten, een weidse blik.. ‘Mijn fietstochten door het landschap lijken soms op een bewegende vorm van mediteren, één zijn met de natuur.’

De landschappen zijn vervaardigd in verschillende jaargetijden, ieder met zijn eigen charme en verhaal. Ingelijst te koop voor €225,- per stuk.

De expositie is gratis te bezoeken tot eind augustus in het D4E Centrum. Groningerstreek 34, Stroobos.

Kunstschilder Frans Hage exposeert met unieke selectie werken bij De 4 Elementen in Stroobos
Kunstenaar Frans Hage exposeert bij De 4 Elementen in Stroobos
Kunstschilder Frans Hage exposeert in het D4E Centrum van De 4 Elementen

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy