Kunst en Cultuur installatie op festival voorbij de grens

‘Container installatie’ tijdens Festival Voorbij de grens

Dit jaar kregen we een ontzettend leuke aanmelding van Mare en Marja die met hun project aandacht willen besteden aan de container ramp van afgelopen januari. Of wij plek hebben voor Natuur- en cultuureducatie? Absoluut! Met trots presenteren we de bijzondere installatie en workshop: Milieu is een containerbegrip!

In de nacht van 1 op 2 januari van dit jaar (2019) verloor het containerschip MSC Zoë 345 containers ten noorden van de Waddeneilanden. Veel producten kwamen in zee terecht en spoelden aan op de stranden. Een milieuramp voor het Waddengebied. Dit zette Marja en Mare aan het denken: ‘Is alleen de rederij aansprakelijk, of moeten wij ook voor een deel verantwoordelijkheid nemen en actie ondernemen?’

Het project ‘Milieu is een containerbegrip’ is een activiteit waarin natuur, filosofie, (druk)kunst en activisme samenkomt. Informatie over de hoeveelheid producten die dagelijks ons land binnenkomen, bewustwording over onze consumptiemaatschappij (hebben we deze ‘waardeloze’ plastic producten echt nodig?) en actie door vanuit dit nieuwe perspectief een standpunt in te nemen en deze te drukken op een pamflet.

Wil je meer weten? Zorg dan dat je een bezoekje brengt aan de installatie van Marja en Mare op Festival Voorbij de Grens 2019. We zijn benieuwd naar je pamflet!

Klik hier voor het hele programma en meer informatie over het festival.

Festival ‘Voorbij de Grens’ wordt jaarlijks georganiseerd om de verbinding tussen Groningen en Friesland te vieren. Met een divers muzikaal programma, bijzondere acts, en huisgemaakte gerechten is Festival ‘Voorbij de Grens’ telkens een succes.

Tijdens het festival werd intensief samengewerkt door het team van deelnemers, begeleiders, studenten en vrijwilligers om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Veel vakgebieden waar De 4 Elementen dagelijks in werkt, komen tijdens deze dag volop aan de orde. Klik hier voor meer informatie over De 4 Elementen.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy