Festival Voorbij de Grens 2019 groot succes

3e Editie van Festival Voorbij de Grens groot succes!

Afgelopen zaterdag vond de 3e editie van Festival ‘Voorbij de Grens’ plaats op Landgoed De 4 Elementen in Stroobos. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wordt de verbinding tussen Groningen en Friesland gevierd met een divers programma vol muziek en workshops. Een dag waar we nog lang met veel plezier op terug zullen kijken.

Onze bezoekers konden genieten van een prachtig muzikaal programma. Regionale artiesten zoals Marko Poucki, Jankobus Seunnenga en Sequens verzorgden prachtige optredens. Het jongere publiek was erg enthousiast over het Gronings-Overijsselse rapduo Oost Wanted die aan het begin van de avond een show verzorgde. Het festival werd afgesloten met een sfeervolle, muzikale performance van The Past2Pressence.

Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos

Naast een prachtig muzikaal programma konden bezoekers ook deelnemen aan diverse workshops op het landgoed waaronder de schilderworkshop van Annet Pool (Kunstwerf Warempel) en de dansworkshop van Studio Expressivo. Diverse lokale kunstenaars vertoonden hun werk en op de kleine lokale markt werden onder andere handgemaakte kaarten en huisgemaakte, houten producten van De 4 Elementen verkocht. Ook verzorgde Gym en Sport Vereniging Let’s Move uit Grootegast een prachtige show onder leiding van Juf Ina.

Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos
Festival Voorbij de Grens 2019 groot succes
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Groningen
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos

Het Festival is inmiddels een vast onderdeel van het jaarprogramma van De 4 Elementen. De dag wordt ieder jaar georganiseerd door het team van het werk-/leerbedrijf dat bestaat uit deelnemers van het Begeleid wonen en werken traject (jongvolwassenen met een vorm van Autisme), vrijwilligers, studenten en professionals.

‘Het evenement is een prachtige oefening voor ons team. De groenvoorziening, het opbouwen van het festival, de horeca, BHV; alles wat onze deelnemers in de werk/leerplek leren komt ook tijdens het Festival aan bod. Ik vind het prachtig om te zien hoe we als team sterk staan en kwaliteit kunnen leveren’. Aldus Janny Reitsema, initiatiefnemer van De 4 Elementen.

Het team van De 4 Elementen is trots en kijkt met een goed gevoel terug op een prachtige, warme, derde editie van Festival Voorbij de Grens. We willen iedereen die heeft bijgedragen hartelijk danken voor de inzet en het enthousiasme. Hopelijk tot volgend jaar!

Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos, Friesland
Festival Voorbij de Grens bij De 4 Elementen in Stroobos

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy