Studenten nemen deel aan training ‘Intelligent bewegen’

Gistermiddag hebben studenten van De 4 Elementen meegedaan aan de training ‘Intelligent bewegen’. Een training die zich richt op het verstevigen van de persoonlijke basis. Gedurende anderhalf uur konden studenten tijdens uiteenlopende opdrachten ervaren hoe het lichaam reageert in bepaalde situaties. Daaruit werden inzichten verkregen die vervolgens weer werden teruggekoppeld naar het werkveld. 

Bij De 4 Elementen staat ontwikkeling centraal. Studenten zijn een vast onderdeel van het team. In de loop der tijd werd duidelijk dat veel mensen tegen dezelfde onderwerpen aanlopen. Onderwerpen die bij De 4 Elementen vallen onder de noemer ‘Levenskunst’. Te denken valt aan zelfvertrouwen, grenzen aangeven en communicatie. Vaardigheden waar mensen, wanneer ontwikkeld, hun hele leven profijt van hebben.

 

‘We zijn gewend om vanuit ons hoofd te werken en handelen. We doen aan casusbesprekingen, bedenken oplossingen en leren hoe we het beste een gesprek kunnen voeren. Het lichaam is daarbij ondergeschikt, terwijl juist het lichaam veel kan vertellen over een situatie en vooral over jezelf.’

Ina Knol – Trainer

Daarom is de workshop ‘Intelligent Bewegen’ ontwikkeld. Geïnspireerd door Psychomotorische therapie en het boek ‘Intelligent Bewegen’ van Fabio d’Agata werden oefeningen uitgevoerd waarbij verschillende thema’s aan bod komen zoals vertrouwen, communicatie en leiderschap.

De oefeningen zijn simpel en laagdrempelig maar geven veel informatie over (onbewust) gedrag en gevoel in een bepaalde situatie. Informatie die je later kunt gebruiken in de praktijk. Een voorbeeld hiervan is het blind doorlopen van een parcours. Hoe voelt het om op simpele aanwijzingen van je teamgenoot door een zaal vol obstakels te lopen? Durf je blind te vertrouwen? Vraag je om hulp of wil je het zelf doen? Hoe voelt het om afhankelijk te zijn van een ander? Wat gebeurd er met je lichaam? Sta je ineengedoken of sta je helemaal open? 

De komende weken worden de observaties individueel besproken met de mensen die deelnamen. Er wordt gekeken naar het effect van de training en of er bepaalde onderwerpen zijn waar de komende tijd extra aandacht aan besteed kan worden.

Bij De 4 Elementen kan iedereen zich ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier

 

Studenten krijgen Training van Praktijk Academie
Studenten krijgen Training van Praktijk Academie
Studenten krijgen Training van Praktijk Academie
Studenten krijgen Training van Praktijk Academie
Studenten krijgen Training van Praktijk Academie

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy